top of page

Nimesimme ravintolamme Lipteriniksi,koska sana Lipte rin tarkoittaa "kastehelmeä" haltijoiden kielellä. Perustimme rakkaan lapsemme jokaista vegaania ja muitakin kasvissyöjiä varten eritoten ajatellen jokaista,joka rakastaa luontoa sekä kohtelee sitä huolehtien sen hyvinvoinnista.

Ravintolamme on hiljainen ja viihtyisä paikka, jonne voi aina tulla rentoutumaan ja unohtamaan päivän kiireet, nauttimaan herkullisesta ruoasta, lukemaan, unelmoimaan…

Missiomme ja arvot

Annamme teille paikkan, jossa voitte syödä monipuolista, herkullista ja täyttävää vegaanista- ja kasvisruokaa, sekä herkuttelemaan makeisilla ja leivonnaisilla, jollaisia ei löydä mistään muualta!

•Arvostamme luontoa ja toimimme aina mahdollisimman ympäristöystävällisellä tavalla.

 

•Käytämme ainoastaan lakto-vegetaarisia- ja vegaanisia tuotteita.

•Yritämme käyttää aina mahdollisimman paljon luomu- ja Reilun kaupan tuotteita.

Miksi ravintolamme on luonnonmukainen?

1. Sanomme EI kertakäyttöisyydelle!

Ravintolastamme tuskin löydät mitään kertakäyttöistä. Jopa aina puhtaat servettimme ovat kankaasta. Nykyään monet ovat taipuvaisia ajattelemaan,että kertakäyttöisyys on OK niin kauan kuin tuotteet ovat tehty uusiutuvista materiaaleista kuten paperista. Tulet yllättymään siitä,että meidän mielestämme näin ei ole.

Juuri edellämainitun takia pyrimme ostamaan vain irtotuotteita,jotka eivät edellytä pakkauksia saati muovipusseja.

2. Kasvisruoka on takuulla ekoruokaa!

Tiesitkö, että lihatuotanto kattaa 18% kaikista maapallon kasvihuonepäästöistä? Vertailun vuoksi: Koko maailman liikenne tuottaa vain 13% kasvihuonekaasuista. Jos valitset ja suosit kasvisruokia niin autat pysäyttämään ilmastonmuutosta.

3. Käytämme aina ympäristöystävällisiä pesuaineita!

Valitsemme käyttöön aina luonnonmukaiset ja biohajoavat pesuaineet kuten mm. Ecover,Ole Hyvä,Sonett.

4. Yritämme pitää biojätteiden määrän niin pienenä kuin on mahdollista.

Tämä olisi vaikeampi ilman sinun apuaa! Kiitos että otat juuri niin paljon ruokaa, kun jaksat syödä! :)

5. Arvostamme ruokaa!

Maailmassa noin miljardi ihmistä kärsii nälästä . Siksi arvostamme ruokaa ja yritämme aina jakaa kaikki ruoat lopuksi. Emme heittää pois syömänkelpoista ruokaa mutta myymme sen ResQ:n kautta.

6. Säästämme luontoa monella muullakin tavalla.

Pyrimme välttämään valmiiksi pakattuja,esikuorittuja tai -valmistettuja tuotteita. Tällä tavalla tuomme oman panoksemme ja vältämme muovipakkausten käyttöä mikä puolestaan säästää energiakulutusta (tunnetusti esikuorittu ja esivalmistettu ruoka menee myös nopeammin pilalle). 

7. Vanha saa meillä uuden elämän!

Ravintolassamme olevat monet huonekalut,kodinkoneet ja muutkin esineet eivät tulleet tavarakaupoista vaan ne ovat pelastettu kirpputoreilta saaden meillä uuden elämän!

8. Reilun kauppa ja Luomu!

Käytämme ravintolassamme Reilun Kaupan- ja Luomu-tuotteita niin pitkälle kuin se on mahdollista. Ostamme myös luomutuotteita lähikauppialta ja seudun maatilayrittäjiltä.

9. Vähennetään paperinkulutusta yhdessä!

Kiinität varmaan huomiosi siihen,että lautasliinamme ovat kankaisia,koska emme suosi paperin tuhlausta saati sen liikakäyttöä. Jopa vessoihimme asensimme käsipyyhetelineet,joiden rullista saat kankaisen liinan käsien kuivaamiseen. Ajattelumme näkyy käyntikorttejamme myöten,sillä nekin on valmistettu kierrätyspaperista ;)!

10. Miten lajittelu tai kierrätys?


Totta kai lajittelemme! Bio-,lasi- ja muu lajittelumme on niin sujuvaa,että sekajäteastia ei täyty lähes ollenkaan. Mainitsemme tämänkin tässä lopuksi,jotta se ei unohtuisi sinultakaan!

FAQ

1. Kyllä, meillä käy Edenred ja Smartum lounassetelit, sekä lounaskortit.

2. Muut maksutavat: e-passi, Visa ja Mastercard kortit ja käteiset totta kai :)

3. Kyllä, meille saat tulla koiran kanssa, jos se on kiltti ja rauhallinen :)

4. Kyllä, meillä on syöttötuoli

5. Kyllä, voimme lämmitä vauvalle oma ruokaa, jos se EI SISÄLTÄÄ LIHAA, KALAA JA KANANMUNAA.

Якорь 1

6. Kyllä, keittiömme on lihaton, kalaton ja kananmunaton. Eli emme koskaan käsitellään mitään niistä tuotteistä keittiössä, eikä syödään niitä saalin puolella.

bottom of page